Hoe weet ik wat voor soort fiets ik in mijn bezit heb?

Valable pour :
Belgique
Les Pays-Bas
Geldig voor :
België
Nederland
Valid in:
Belgium
The Netherlands

Bij de keuze van de dekking die u nodig hebt, kunt u kiezen uit 4 verschillende soorten fietsen, elk met het equivalent in elektrische versie. Om te bepalen welk type fiets u hebt gekocht, kunt u eerst kijken of het op uw aankoopfactuur staat vermeld.

Als dit niet het geval is, zijn hier een paar tips:

  • Elektrische fiets: Die heeft een oplaadbare batterij en zijn elektrische ondersteuning, die alleen wordt geactiveerd wanneer u trapt, laat u toe om tot 25 km/u te gaan.

  • Stadsfiets: Dit is de klassieke fiets, de meest verspreide in steden. Het heeft grote wielen en vrij dunne banden. Het is comfortabel en praktisch voor het dragen van veel spullen op het bagagerek, in fietstassen, enz. Het kan gebruikt worden om veel dingen te dragen. Als u een VTC hebt, kunt u kiezen voor "stadsfiets".

  • Racefiets: Die heeft vaak zeer grote wielen en zeer dunne banden. Het heeft veel tandwielen en kettingringen, en een vrij dun zadel. Het gewicht is over het algemeen zeer licht. Als u een gravelfiets hebt, kunt u kiezen voor "racefiets".
  • MTB (mountain bike): Deze heeft meestal een voorvork en kan voor- en/of achtervering hebben. Het is zeer stevig en heeft dikke wielen.
  • Fatbike: Ook bekend als een fat tire bike, is ontworpen met uitzonderlijk brede banden, meestal variërend van 9,5 tot 12,7 centimeter of meer in breedte. Qover is gestopt met het verzekeren van fatbikes. De zeer hoge diefstalcijfers, en het opvoeren en het aanbrengen van gashendel na aankoop zijn hiervoor de belangrijkste redenen.
  • Cargofiets: Die is speciaal ontworpen om grotere ladingen te dragen dan een conventionele fiets. Hiervoor beschikt het over een onafneembare uitrusting die het mogelijk maakt om bijvoorbeeld kinderen of zware goederen te vervoeren.

Kunt u het type van uw fiets nog steeds niet identificeren? Neem contact op met uw dealer voor hulp.

RetourBackTerug
Obtenez une assurance vélo Qover en quelques secondes
Obtenir mon prix
Get Qover bike insurance in seconds
Get my quote
Sluit een Qover fietsverzekering af in enkele seconden
Bereken mijn premie
Hazte con el seguro de bicicleta de Qover-me en segundos
Obtener mi presupuesto
Faça um seguro Qover-me de bicicleta em poucos segundos
Obter o meu orçamento
Stipula un'assicurazione per biciclette Qover in pochi secondi
Calcolare il mio premio
Schließen Sie die Qover-me Fahrradversicherung in Sekundenschnelle ab
Versicherung berechnen