Tips om te pendelen naar het werk met de fiets en hoe het veilig te houden op het werk

In maart vorig jaar schreef de populaire onlinekrant be.brusselsexpress dat het aantal Belgen dat met de fiets naar het werk pendelt sinds 2005 met 250% is toegenomen.

De grote transportstaking die Parijs in 2019 in zijn greep had, zorgde ervoor dat het woon-werkfietsverkeer met gemiddeld 54% steeg tot 225.000, meldt CyclingIndustryNews, met de vraag of de stedenbouwkundigen van de Franse hoofdstad de stad zo fietsvriendelijk kunnen maken als Amsterdam.

Gezien de hierboven genoemde pan-Europese tendensen, willen we graag enkele tips met u delen over hoe u veilig pendelt naar het werk en hoe u uw fietsen veilig houdt op het werk.

5 tips voor fietsforenzen

  1. Overschat uw uithoudingsvermogen niet
  2. Draag een fietsbroek
  3. Kunt u zich omkleden op kantoor?
  4. Kies de beste route
  5. Draag een reflecterend vest en een helm

1. Overschat uw uithoudingsvermogen niet

Wanneer u de gedurfde beslissing neemt om de fiets te gebruiken voor het woon-werkverkeer, moet u rekening houden met uw huidige conditie. Als u het geluk heeft om in hartje Parijs te wonen, is fietsen naar uw werk geen probleem, aangezien alle kantoorgebouwen op loopafstand van elkaar liggen.

Dit is echter niet het geval in Toronto, waar het gemiddelde fietsrit naar het werk meerdere kilometers bedraagt. We raden u aan om te beginnen met één of twee ritten per week, afhankelijk van hoe ver u van uw kantoor woont.

2. Draag een fietsbroek

Als uw woon-werkverkeer bijna een bergetappe van 20 minuten is, dan moet u ons advies opvolgen en een professionele fietsbroek zonder ondergoed aantrekken. Ze elimineert de wrijving tussen uw huid en het zadel, terwijl de ademende stof waar deze van gemaakt is, voor transpiratie zorgt.

3. Kunt u zich omkleden op kantoor?

Fietsen naar het werk en terug is een goed idee als er een plek is op kantoor om u om te kleden. U wil zeker niet een zakelijke bijeenkomst bijwonen met belangrijke overzeese partners die naar zweet en andere geuren ruiken.

4. Kies de beste route

Bij het woon-werkverkeer mag u nooit vergeten dat u de weg deelt met automobilisten, ook al zijn er duidelijk afgebakende fietspaden. Automobilisten in Nederland en België zijn behoorlijk tolerant ten opzichte van fietsers, en het fietspadennet van Parijs wordt elke dag beter.

Echter, YouTube-beroemdheid CyclingMikey heeft een niet zo prettig incident gedeeld dat hij had met een roekeloze bestuurder in het Londense Regent's Park.

5. Draag een reflecterend vest en een helm

Vroeg in de ochtend naar het werk fietsen en 's avonds laat terugkomen kan erg riskant zijn, tenzij u een helm en een reflecterend vest draagt. Zorg er ook voor dat uw fiets is uitgerust met de juiste voor- en achterlichten.

Hoe houdt u uw fiets veilig op het werk

Als u uw kantoor veilig hebt bereikt, moet u overwegen om uw tweewielige machine tot het einde van de werkdag veilig te stallen.

Gebruik de bedrijfsfietsenstalling

Idealiter zou uw bedrijf moeten zorgen voor een bedrijfsfietsenstalling. Als dit niet het geval is, kunt u gebruik maken van de standaard ondergrondse parkeergarage. Zorg ervoor dat u eerst even met de bevoegde persoon praat.

Bij het kiezen van een plek om uw fiets op de parkeerplaats te laten staan, moet u een plek kiezen dicht bij het hokje van de bewakingsfirma of in ieder geval een plek in het bereik van de bewakingscamera.

Zoek naar een rail om uw fiets aan vast te maken. Als dat niet mogelijk is, vergrendel dan zijn achterwiel met een robuust slot (meer informatie hier).

Parkeer uw fiets in de lobby

Laat uw fiets indien mogelijk achter op de begane grond van uw kantoorgebouw. Fietsen nemen in de regel zeer weinig ruimte in beslag en veel bedrijven in Antwerpen en Brussel hebben in hun lobby's fietsenstallingen geplaatst. Toch moet u uw fiets nog steeds op slot doen.

Als laatste redmiddel, maak uw fiets vast aan een object voor het kantoor

Als uw bedrijf geen parkeerplaats of fietsenstalling in de lobby heeft, kunt u uw fiets op slot doen aan een lichtmast of een andere vaste structuur voor het kantoor. Kies, indien mogelijk, een object binnen het gezichtsveld van een CCTV-camera.

Zorg ervoor dat u alle onderdelen die met blote handen kunnen worden verwijderd, verwijdert voordat u naar binnen loopt. Ook moet u een geschikt fietsvergrendelingssysteem met een hoog beveiligingsniveau gebruiken.

Dit is de minst veilige manier van parkeren, dus u moet echt overwegen om u in te schrijven voor een fietsverzekering bij een betrouwbare verzekeraar zoals Qover-me.

Insure your bike nowVersichern Sie Ihr Fahrrad jetztAssurer mon véloVerzeker mijn fietsObtener mi presupuesto

Articles liés

Gerelateerde artikelen