Wat dekt een fietsverzekering?

Een goed begrip van wat u kunt winnen als u uw fiets verzekert bij een verzekeringsmaatschappij, is erg belangrijk. Hierdoor kunt u kiezen welke verzekering het beste bij u past op basis van het soort fiets dat u bezit en weet u ook wat uw fietsverzekering dekt en wat niet.

Een fietsverzekering is gewoon een verzekering die speciaal is ontworpen om uw fiets, u als berijder of beide te dekken. Om het beste uit uw fietsverzekering te halen als u van plan bent uw fietsverzekering af te sluiten, dient u zich hierover te laten informeren. Het helpt ook als u al een verzekeringsplan heeft dat qua dekking niet gunstig genoeg is. Het helpt u snel en slim beslissingen te nemen.

Welke fietsen kunt u verzekeren?

Een fietsverzekering kan een breed scala aan soorten fietsen dekken, waaronder:

  • Mountainbikes
  • Elektrische fietsen
  • Racefietsen
  • Vouwfietsen
  • Kettingloze fietsen
  • Bakfietsen

De hierboven genoemde fietsen hebben allemaal hun verschillende functies en prijsklassen. U kunt het beste uw fietstype en -prijs goed nakijken wanneer u van plan bent uw fiets te verzekeren.

Wat zijn de fietsverzekeringen die u kunt afsluiten?

Woningverzekeringspolis voor huiseigenaars

Heeft u een eigen woningverzekering, dan is uw fiets hoogstwaarschijnlijk verzekerd naast de overige inboedel in uw woning. Er zijn echter enkele nadelen aan deze polis verbonden en u moet voor uw fiets niet alleen op deze vorm van verzekering vertrouwen.

De belangrijkste beperking van deze verzekeringspolis is dat deze alleen de schade dekt die in uw huis is aangericht. U komt dus niet in aanmerking om een claim in te dienen als er schade of verlies optreedt terwijl u niet in uw huis bent. Een andere beperking waarmee u te maken kunt krijgen met dit beleid, is dat uw fiets mogelijk niet eens wordt gedekt door uw woningverzekering. De meeste woningverzekeringen dekken inhoud vanaf £ 1,000.

upwards. Dit houdt in dat als uw fiets minder waard is dan dit bedrag, uw fiets niet verzekerd is. Als uw fiets meer dan £ 1,000 kost, moet u bij uw verzekeraar aangeven of uw fiets verzekerd is.

Fietsspecifieke verzekeringsmaatschappijen

Dit is verreweg de beste manier om uw fiets volledig verzekerd te krijgen. Fietsverzekeraars zijn speciaal opgericht om u te helpen met uw fietsbehoeften. Ze hebben een breder scala aan dekkingen en diensten dan de woningverzekering. Het is de veiligste en zekerste manier om uw claim te krijgen in geval van schade of verlies.

De meeste van deze bedrijven bieden fikse kortingen en dekken uw fiets tot een veel hoger bedrag. Ze zouden ook vereisen dat u een goede diefstalvoorzorgsmaatregel voorziet. Omdat uw fiets kwetsbaarder is voor diefstal, schade thuis, is het raadzaam om deze verzekering af te sluiten.

Bij incidenten zoals een lekke band, accu of diefstal onderweg komt een goede fietsverzekeraar u te hulp, ongeacht de plaats of het tijdstip, en indien nodig brengt hij u en uw fiets naar huis.

Wat dekt uw fietsverzekering?

Het gevoel op de fiets naar het werk te rijden, wetende dat uw verzekering u voor 100 procent dekt, kan een brede glimlach op uw gezicht toveren. U bent veilig voor elke vorm van kosten wanneer u of uw fiets een ongeluk overkomt. En omdat de meeste ongevallen en diefstallen meestal onvoorzien zijn, zelfs als u de juiste maatregelen hebt genomen.

Fietsdekking

Fietsdiefstal:

Uit recent onderzoek blijkt dat in 2016 345.000 huishoudens in Frankrijk, in Europa, het slachtoffer waren van fietsdiefstal. Uit dit onderzoek blijkt ook dat slechts 7% van de slachtoffers geld kan terugvorderen van hun gestolen fiets. Dit aantal slachtoffers zou blijven toenemen vanwege de snelle groei van de verkoop van elektrische fietsen in Europa. Aangezien de prijs van een e-bike ver boven de € 1.000 kan liggen, verhoogt dit het risico op diefstal.

Als uw fiets echter verzekerd is, betaalt uw verzekeringsmaatschappij de kosten van uw fiets terug, mits de nodige voorzorgsmaatregelen zijn genomen. Uw verzekeringsmaatschappij kan u mogelijks niet vergoeden als uw fiets is gestolen als gevolg van uw nalatigheid.

Schade

Uw verzekeringsmaatschappij vergoedt de reparatiekosten. Als uw fiets op enig moment wordt aangereden door een voertuig of als er een ander ongeval plaatsvindt.

Vervanging van fietsen

Nadat u uw claim heeft ingediend over de schade of diefstal van uw fiets, kan uw verzekeringsmaatschappij ook de kosten dekken van het huren van een alternatieve fiets voor woon-werkverkeer terwijl uw fiets wordt gerepareerd of vervangen.

Insure your bike nowVersichern Sie Ihr Fahrrad jetztAssurer mon véloVerzeker mijn fietsObtener mi presupuesto

Articles liés

Gerelateerde artikelen