5 mythes rond fietsverzekeringen

Als u zich door mythes heeft laten weerhouden om uw fiets te laten verzekeren, mist u enorme voordelen. Een fietsverzekering is een speciale verzekering voor fietsen die diefstal, verlies en kwaadwillige beschadiging dekt. U en uw fiets worden verzekerd voor de volle 100%.

Het aantal aangiften van fietsdiefstal is in de loop der jaren dagelijks toegenomen en de aantallen zullen niet snel afnemen. De beste vorm van zorg en bescherming die u uw fiets kunt geven is door hem zo snel mogelijk te laten verzekeren.

Een aantal mythes hebben ervoor gezorgd dat mensen de belangrijke voordelen van de verzekering van hun fiets hebben verwaarloosd:

  1. Als mijn fiets eenmaal op slot is, kan hij nooit gestolen worden.
  2. Met mijn woningverzekeringspolis heb ik geen aparte fietsverzekering nodig
  3. Alle fietsverzekeringen zijn duur
  4. Alleen professionele fietsers moeten een fietsverzekering afsluiten
  5. Lange en moeilijke schadeafhandeling

1. Als mijn fiets eenmaal op slot is, kan hij nooit gestolen worden.

U kunt er niet op vertrouwen dat u uw fiets gewoon op slot doet, want de manier waarop fietsdieven nu werken is geavanceerder. Zelfs de beste fietssloten die er zijn, kunnen nog steeds worden opengebroken door elke voorbereide fietsdief. U kunt op elk moment pech hebben.

Het voordeel van een fietsverzekering is dat, als u uw fiets op slot doet en deze gestolen wordt, de verzekeringsmaatschappij de volledige waarde onmiddellijk terugbetaalt.

2. Met mijn woningverzekeringspolis heb ik geen aparte fietsverzekering nodig

Dit is niet waar. Niet alle woningverzekeringspolissen dekken uw fiets of uw fietsuitrusting. U moet er nooit van uitgaan dat uw fiets gedekt is door een woningverzekering. Ook dekt de woningverzekering uw fiets niet als deze wordt gestolen of beschadigd terwijl u niet thuis bent of als u niet degene bent die de fiets gebruikt. De kans dat dit niet gebeurt zolang u uw fiets bezit is bijna nihil.

3. Alle fietsverzekeringen zijn duur

Een andere wijdverspreide mythe is dat alle fietsverzekeringen duur zijn. Het afsluiten van een fietsverzekering moet eerder gezien worden als een investering dan als een uitgave. Het gemiddelde bedrag van een elektrische fiets ligt tussen de € 1.000 - € 8.000 en dit is nergens te vergelijken met een klein maandelijks bedrag aan investering om uw fiets te laten verzekeren.

De fietsverzekering komt ook met speciale diensten zoals 24/7-assistentie in het geval dat de accu van uw elektrische fiets sneller leeg is dan verwacht of wanneer u een lekke band heeft. Ook, als u betrokken raakt bij enige vorm van problemen op de weg, komen de fietsverzekeraars ter plaatse reparatiediensten verlenen of nemen ze u en uw fiets mee naar huis als dat nodig is. Het is bij lange na niet duur in vergelijking met de kosten van het niet hebben van enige dekking en de speciale diensten die inbegrepen zijn.

4. Alleen professionele fietsers moeten een fietsverzekering afsluiten

Zelfs als u een occasionele fietser, triatleet of gewoon fietsliefhebber bent, is uw fiets nog steeds kwetsbaar voor diefstal, schade of verlies. Hetzelfde belang dat een professionele fietser hecht aan het verzekeren van zijn fiets is wat u ook zou moeten doen.

5. Lange en moeilijke schadeafhandeling

Bij verlies, diefstal of beschadiging van uw fiets krijgt u zonder problemen uw geld terug (minus het eigen risico), mits u zich houdt aan de voorwaarden en richtlijnen van de verzekering. Een goede verzekeringsmaatschappij stelt u in staat om uw schadeclaim in 5 minuten in te dienen en te verwerken zodra deze is ontvangen. Kijk ook na dat ze een bewezen staat van dienst hebben.

Insure your bike nowVersichern Sie Ihr Fahrrad jetztAssurer mon véloVerzeker mijn fietsObtener mi presupuesto

Articles liés

Gerelateerde artikelen