Hvordan velge en god sykkellås?

Å ha en sykkel som ditt grunnleggende transportmiddel er ikke bare gunstig for din fysiske helse, men også viktig for å hjelpe miljøet.

I tillegg, like viktig som det er å sykle, er det enda mer nødvendig å beskytte kjøretøyet ditt mot tyveri. Med det store utvalget av sykkellåser på markedet, kan det være ganske vanskelig å bestemme seg for et alternativ som er både kostnadseffektivt og praktisk.

Her er noen tips du bør huske på når du velger en god sykkellås:

  1. Legg merke til plasseringen din
  2. Pllegg et budsjett
  3. Velg en lås med gode karakterer
  4. Match en type til dine behov
  5. Velg riktig merke

1. Legg merke til posisjonen din

Det første trinnet for å velge en god sykkellås er å merke seg hva slags miljø du trenger den i.

Bor du i en storby? Sykler du til et utenlandsk sted? Bor du i et sammensveiset fellesskap? Hvis svarene dine på å bo i byområdet var bekreftende, har sykkelen en høyere risiko for å bli stjålet eller skadet.

I tillegg, hvis du forlater sykkelen uten tilsyn i lange perioder, vil det være viktig å vurdere alternativer som kan tilby sikkerhet innenfor slike tidsrammer.

2. Planlegg et budsjett

Avhengig av sikkerhetsbehovene dine, kan det hende du må budsjettere rundt €50 for å kjøpe en god sykkellås. I tillegg, når du bestemmer deg for hvilken type lås du skal kjøpe, er det viktig å se etter sykkellåser med gode vurderingsmuligheter.

3. Velg en lås med gode karakterer

Når du neste gang bestemmer deg for å kjøpe en sykkellås, er det viktig å måle effektiviteten med en standard metrikk. De mest populære beregningene for vurdering av sykkellåser er Sold Secure og ART-skalaen.

Sold Secure-merket rangerer sykkellåser etter standarden gull, sølv og bronse, med gull som har høyest rangering og bronse lavest.

Mens ART vurderer låser på en skala fra 1 til 5 stjerner, jo høyere stjerne låsen får, jo bedre er den til å beskytte sykkelen din.

For miljøer med lavere risiko kan du enten investere i en sykkellås med en Sold Secure Silver-vurdering eller en med 2 stjerner på ART-skalaen.

Men for miljøer med høyere risiko, velg et alternativ rangert gull av Sold Secure eller en med minst tre stjerner etter ARTs standarder.

4. Match en type til dine behov

Avhengig av svarene dine på de tidligere nevnte tipsene, kan du matche en sykkellås til en som tilfredsstiller dine krav.

For øyeblikket er det fire typer sykkellåser, som hver har sine egne fordeler og ulemper, så du bestemmer deg for hvilken som best tilfredsstiller dine behov.

  • U-Lock: Hvis du leter etter en sykkellås som gir rimelig og bærbarhet, er U-Lock det beste alternativet. Den eneste ulempen med låsen er at den kan være litt vanskelig når du kobler sykkelen til større objekter.
  • Foldelås: Denne typen sykkellås er ganske praktisk i lengden. I tillegg er den veldig enkel å bære. Ulempen med foldelåser er at det kan være kjedelig å måle holdbarhet, og det er et begrenset utvalg av valg.
  • Kjedelås: I motsetning til U-lås, kan kjedelåser festes rundt flere gjenstander. Dessuten gir kjedelåser enkel transport. Hvis du ikke er ute etter å bruke en sykkellås, kan det hende at kjedelåser ikke passer perfekt for deg. De er vanligvis dyre.
  • Kabellås: Mange syklister kjøper kabellåser fordi de er veldig lange, lette og vanligvis billige. Det skal imidlertid bemerkes at de fleste stjålne sykler var sikret med kabellås. Derfor rangerer de veldig lavt når det gjelder å sikre sykkelen din.

5. Velg riktig merke

Nå som du har en nøyaktig liste over kravene til sykkellåsene dine, er det nå på tide å se etter et merke som passer perfekt for dine behov.

Det er utvilsomt hundrevis (om ikke tusenvis) av sykkellåsmerker i vår verden i dag, og ja, mange lover kvalitet med pris. Imidlertid er de tre store sykkellåsmerkene som har holdt seg tro mot denne påstanden Abus, Kryptonite og OnGuard.

Og der har du det, din fem-trinns guide for å bestemme hvordan du skal velge en god sykkellås. For ekstra sikkerhet, hvis du er interessert i å tilby ekstra beskyttelse til sykkelen din, besøk siden vår og bli forsikret i dag!

Insure your bike nowVersichern Sie Ihr Fahrrad jetztAssurer mon véloVerzeker mijn fietsObtener mi presupuesto

Articles liés

Gerelateerde artikelen