Hva er sjansen for at kravet mitt blir utbetalt?

100 % av våre krav om sykkeltyveri i 2020 ble akseptert og betalt

I 2020 ble 100 % av våre krav for tyveri akseptert, noe som betyr at 100 % av våre forsikringstakere ble utbetalt. Grunnen til? Alle våre kunder hadde sørget for å låse sykkelen til et fast punkt med sertifisert lås når de la den uten tilsyn.

Disse låsene er bevist å være de sikreste av eksperter fra politiet og sykkelindustrien, så det er viktig at du bruker en. Vi vet at det kanskje ikke virker verdt å få en, spesielt hvis låsen du bruker fungerer bra, men det er veldig viktig at du gjør det. Hvis sykkelen din blir stjålet og du ikke brukte en sertifisert lås, kan vi dessverre ikke løse kravet ditt.

92 % av skadene gjelder sykkeltyveri

Siden 92 % av kravene våre er for sykkeltyveri, er vi ganske glade for at vi har vært i stand til å hjelpe så mange kunder.

Når det gjelder krav på grunn av materielle skader, ble 57 % av kravene vi mottok i 2020 utbetalt. Dessverre kunne ikke resten av dem gjøres opp siden de beregnede skadene var under forsikringstakernes egenandeler.

Er det noe mer jeg kan gjøre for å holde sykkelen min ekstra trygg?

Hvis du ønsker å gå den ekstra milen, prøv å bruke 2 forskjellige låser. Det vil ta mer tid for en tyv å skjære gjennom begge, så det avskrekker dem vanligvis godt. Vi anbefaler å bruke 2 forskjellige typer låser (for eksempel en U-formet lås og en kjedelås).

Når du fester sykkelen og låser til et fast punkt, se etter en stang eller noe høyt nok til at sykkelen ikke kan løftes over den. Vi anbefaler noe som er minst 2 meter høyt.

77 % av kravene om sykkeltyveri gjelder elektriske sykler

Husk at 77 % av stjålne sykler er elektriske. De appellerer til tyver fordi de er verdt mer enn vanlige sykler, så hvis du har en, bør du vurdere å ta ut sykkelens batteri når det er mulig. Studier viser at det er 50 % mindre sannsynlighet for at tyver stjeler en elektrisk sykkel hvis batteriet ikke er på den.

30 % av sykkeltyveri er begått innendørs

Dessuten hadde 70 % av stjålne sykler blitt stående utendørs. De resterende 30% hadde blitt stående innendørs, i offentlige sykkelskur. Hvis du har muligheten, velg alltid å parkere sykkelen i et innendørs oppbevaringsområde, der den er mindre synlig for potensielle tyver. Selv når du parkerer den innendørs, ikke glem å låse sykkelen. Vurder det som dobbel beskyttelse.

Det er spesielt viktig å være forsiktig med sykkelen din hvis du bor i en by. 77 % av sykkeltyveriene i Frankrike skjer i Paris, og 75 % av sykkeltyveriene i Belgia skjer i Brussel. Det er rett og slett flere sykler som ligger rundt i en by, så disse stedene er hovedmål for tyver.

Til slutt, for optimal beskyttelse, foreslår vi at du legger til en GPS-tracker på sykkelen din. Den sender ut posisjonen sin hvert 5.–10. minutt når den er i bevegelse (uten rekkeviddebegrensning) og kan sende tyverivarsler til telefonen din, så hvis sykkelen din flyttes mistenkelig, kan du være trygg på at du blir i stand til å spore det opp.

Vi gir deg beskjed slik at du kan ta forholdsregler for å holde sykkelen din så trygg som mulig. Vi vil ikke at du skal ha et krav. Men hvis livet kommer i veien og du får problemer med sykkelen din, er vi her for å gjøre deg til en glad syklist igjen.

Insure your bike nowVersichern Sie Ihr Fahrrad jetztAssurer mon véloVerzeker mijn fietsObtener mi presupuesto

Articles liés

Gerelateerde artikelen