Hur stor är chansen att min fordran betalas ut?

100 % av våra cykelstöldanspråk 2020 accepterades och betalades.

År 2020 godkändes 100 % av våra stöldanspråk, vilket innebär att 100 % av våra försäkringstagare fick ersättning. Anledningen till detta? Alla våra kunder hade sett till att låsa fast sin cykel på en fast punkt med ett certifierat lås när de lämnade den obevakad.

Dessa lås har visat sig vara de säkraste av experter från polisen och cykelbranschen, så det är viktigt att du använder ett sådant. Vi vet att det kanske inte verkar värt att skaffa ett, särskilt om det lås du använder för närvarande fungerar bra, men det är verkligen viktigt att du gör det. Om din cykel blir stulen och du inte använde ett certifierat lås kommer vi tyvärr inte att kunna reglera ditt skadeståndskrav.

92 % av skadeståndsanspråken gäller cykelstölder.

Eftersom 92 procent av våra skadeanmälningar gäller cykelstölder är vi ganska glada över att vi har kunnat hjälpa så många kunder.

När det gäller skadeståndsanspråk på grund av materiella skador betalades 57 % av de skadeståndsanspråk vi fick in 2020 ut. Tyvärr kunde resten av dem inte regleras eftersom de uppskattade skadorna låg under försäkringstagarnas självrisker.

Finns det något mer jag kan göra för att hålla min cykel extra säker?

Vi har nämnt att du bör använda ett certifierat cykellås. Om du vill göra det extra, prova att använda två olika lås. Det tar längre tid för en tjuv att klippa sig igenom båda, så det brukar avskräcka dem väl. Vi rekommenderar att du använder 2 olika typer av lås (till exempel ett U-format lås och ett kedjelås).

När du fäster cykeln och låset på en fast punkt ska du leta efter en stolpe eller något som är tillräckligt högt för att cykeln inte ska kunna lyftas över den. Vi rekommenderar något som är minst 2 meter högt.

77 % av alla cykelstölder gäller elcyklar.

Tänk på att 77 % av de stulna cyklarna är elektriska. De är attraktiva för tjuvar eftersom de är värda mer än vanliga cyklar, så om du har en sådan cykel bör du överväga att ta bort batteriet när det är möjligt. Studier visar att tjuvar är 50 % mindre benägna att stjäla en elcykel om batteriet inte sitter på den.

30 % av cykelstölderna har begåtts inomhus

Dessutom hade 70 % av de stulna cyklarna lämnats utomhus. De återstående 30 % hade lämnats inomhus, i offentliga cykelförråd. Om du har möjlighet, välj alltid att parkera din cykel i ett inomhusförråd, där den är mindre synlig för potentiella tjuvar. Även om du parkerar den inomhus, glöm inte att låsa cykeln. Se det som ett dubbelt skydd.

Det är särskilt viktigt att vara försiktig med din cykel om du bor i en stad. 77 % av cykelstölderna i Frankrike sker i Paris och 75 % av cykelstölderna i Belgien sker i Bryssel. Det finns helt enkelt fler cyklar som ligger omkring i en stad, så dessa platser är utmärkta mål för tjuvar.

Slutligen, för ett ultimat skydd, föreslår vi att du lägger till en GPS-spårare på din cykel. Den skickar ut sin position var 5-10 minut när den är i rörelse (utan räckviddsbegränsning) och kan skicka meddelanden om stöldskyddsvarningar till din telefon, så om din cykel flyttas på ett misstänkt sätt kan du vara säker på att du kommer att kunna spåra upp den.

Vi informerar dig så att du kan vidta försiktighetsåtgärder för att hålla din cykel så säker som möjligt. Vi vill inte att du ska få ett skadeståndskrav. Men om livet kommer i vägen och du får problem med din cykel finns vi här för att göra dig till en glad cyklist igen.

Insure your bike nowVersichern Sie Ihr Fahrrad jetztAssurer mon véloVerzeker mijn fietsObtener mi presupuesto

Articles liés

Gerelateerde artikelen