Hoe houdt u uw fiets thuis veilig?

Zelfs als uw fiets bij u thuis geparkeerd staat, is er nog steeds een zeer grote kans dat deze wordt gestolen. Volgens British Crime Survey wordt tweederde van de fietsen gestolen in of nabij het huis van de eigenaar. Dit komt vooral omdat de meeste mensen denken dat, als hun fiets eenmaal thuis geparkeerd staat, deze volkomen veilig zou zijn voor diefstal.

Wanneer u uw fiets rondom uw huis in een garage, schuur, gang of buiten op straat stalt, maar deze niet echt beveiligd is met een slot, wordt dit als niet veilig beschouwd. Het Office of National Statistics meldt dat de kans groter is dat u het slachtoffer wordt van een fietsendiefstal bij u thuis als u in een stedelijk gebied woont. U bent ook vaker het doelwit als u een student bent, omdat de verblijven van studenten de meest doelgerichte gebouwen zijn.

Afhankelijk van uw woningtype of de buurt waar u woont, is de beste manier om uw fiets thuis veilig te stallen, deze op een minder open plek te zetten en deze te bewaken met een hoogwaardig slotsysteem.

Hier zijn enkele belangrijke manieren om uw fiets thuis veilig te stallen.

  1. Zorg ervoor dat uw fiets op de veiligste plek in huis staat
  2. Zorg ervoor dat uw fiets altijd op slot staat
  3. Houd uw fiets altijd uit het zicht
  4. Installeer een beveiligingscamera
  5. Neem afneembare onderdelen met u mee

1. Zorg ervoor dat uw fiets op de veiligste plek in huis staat

Waar u uw fiets thuis moet plaatsen, hangt grotendeels af van uw woningtype. U kunt uw fiets in uw garage, schuur, bijgebouw of zelfs uw slaapkamer stallen. Als u uw fiets in een schuur of garage gaat stallen, zorg er dan voor dat deze is vergrendeld met een kwalitatief goed slot, bij voorkeur een type dat in uw verzekeringspolis vermeld staat.

Een voorzorgsmaatregel om altijd in gedachten te houden, is dat u uw fiets nooit 's nachts achter slot en grendel op straat of in de voortuin achterlaat. Een fietsendief zou meer tijd en mogelijkheden hebben om alles door te knippen wat u gebruikt om uw fiets op slot te doen wanneer u uw fiets op straat of in de voortuin laat staan.

2. Zorg ervoor dat uw fiets altijd op slot staat

Een fout die u niet wil maken, is geloven dat u uw fiets niet op slot hoeft te doen terwijl deze in uw gang, schuur of bijgebouw geparkeerd staat. Het gebruik van een grondanker, hiplock AIRLOCK of het aan elkaar vastmaken van uw fietsen als u er meer dan één heeft, is een zeer goede manier om uw fiets te stallen wanneer u deze in een schuur of bijgebouw opbergt.

3. Houd uw fiets altijd uit het zicht

Hoewel het veel veiliger is om uw fiets bij u in de buurt te stallen dan buiten, moet u ervoor zorgen dat deze ergens in uw huis, maar niet te veel in het zicht, staat. De veiligste plek om uw fiets in uw huis op te bergen, is uw slaapkamer. Mocht u niet genoeg ruimte hebben om hem op te bergen in uw slaapkamer, dan kan u hem opbergen in een serre, garage of een ander bijgebouw. Zorg ervoor dat deze zo veel mogelijk uit het zicht wordt gehouden.

Vergrendel ook uw fiets niet aan de relingen van Victoriaanse huizen. De reling kan gemakkelijk breken als een dief er hard genoeg op slaat met een hamer. Dit is een heel eenvoudig trucje dat door de meeste fietsdieven wordt gebruikt om met fietsen weg te komen.

4. Installeer een beveiligingscamera

Dit is een zeer effectieve manier om uw fiets veilig thuis te stallen. Een kwalitatief hoogwaardige en correct geïnstalleerde beveiligingscamera bespaart u veel fysieke en mentale stress. Het zou potentiële fietsendieven afschrikken, alarmeert u onmiddellijk als er wat voor poging dan ook wordt gedaan om uw fiets te bereiken en helpt ook bij het vangen van de dief en uiteindelijk uw fiets terug te krijgen wanneer deze wordt gestolen. Een HD IP-beveiligingscamera is zeer betrouwbaar en geschikt om uw fiets tegen diefstal te beschermen.

5. Neem afneembare onderdelen met u mee

Het is altijd raadzaam om uw fiets niet altijd op dezelfde plek te parkeren. Zo heeft een potentiële dief geen oogje op uw fiets. Maar als u uw fiets voor langere tijd op een plek zou gaan stallen, kunt u de verwijderbare onderdelen het beste meenemen naar een veiligere plek. Bijvoorbeeld, zadels en wielen. Dit maakt uw fiets minder aantrekkelijk om te stelen omdat deze moeilijker te verkopen is en minder opbrengt.

Een van de beste voorzorgsmaatregelen die u kunt nemen terwijl u uw fiets thuis stalt, is deze zo vaak als mogelijk te controleren. Hierdoor bent u ook meteen op de hoogte als er een poging wordt gedaan om uw fiets te stelen of als deze gestolen is.

Bovendien kan het gewoon niet fout gaan door uw fiets te laten verzekeren bij een betrouwbare fietsverzekeraar. Met een goede fietsverzekering krijgt u 100 procent terugbetaling (minus het eigen risico) als uw fiets ooit wordt gestolen, op voorwaarde dat u de nodige veiligheidsmaatregelen neemt. U krijgt ook veel geweldige services zoals bescherming tegen materiële schade, hulp onderweg op elk moment en u kunt uw claim binnen 5 minuten indienen.

Insure your bike nowVersichern Sie Ihr Fahrrad jetztAssurer mon véloVerzeker mijn fietsObtener mi presupuesto

Articles liés

Gerelateerde artikelen